De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Op naar de volgende vijf jaar. Het BedrijfstakPensioenfonds voor de Zuivel was jarig!

Op 5 november van dit jaar bestond ons BedrjifstakPensioenfonds vier jaar. Het was een opmerkelijk feit dat in 2014 – behoorlijk tegen de stroom van dat moment in – een spiksplinternieuw Bedrijfstakpensioenfonds het levenslicht zag. De Pensioenfondsen hadden het immers niet makkelijk.
Dat lag overigens niet aan de pensioenfondsen zelf maar aan de buitengewoon vervelende spelregels van de De Nederlandse Bank waaraan ze zich moesten houden.

Als er sprake is van ontevredenheid weet dan waartegen die zich moet richten: Niet zozeer tegen de pensioenfondsen, eerder tegen De Nederlandse Bank en dus tegen de overheid die met strakke spelregels het Ganzenborden er niet gezelliger op maakt: Gooi je 6, dan mag je toch maar 1 vooruit.

Op naar de volgende vijf jaar

In een brief die wij van het bestuur van het BPZ mochten ontvangen wordt teruggeblikt maar ook vooruitgekeken. Lees hier de brief, de inhoud spreekt voor zich. Ik ga ervan uit dat we de continuïteit kunnen bevestigen en dat we ook kunnen staan achter de aanpassingen. Als  je daar anders over denkt dan hoor ik dat graag.

Nieuwe leden welkom en héél hard nodig

De afgelopen jaren heeft De Unie – spijtig genoeg – in een aantal branches, sectoren of bedrijven afscheid genomen van cao-overleg omdat het ledental te klein geworden was. Dat hoeft niet voor de eeuwigheid te zijn want een ledental kan uiteraard ook weer groeien. Wil jij dat De Unie namens jou blijft meepraten over de arbeidsvoorwaarden in de Zuivelindustrie? Zorg dan dat we uit de gevarenzone blijven en werf af en toe een nieuw lid. Praat samen mee en verstevig onze positie in de Zuivelindustrie. Aanmelden kan eenvoudig via www.unie.nl/word-lid.

Vragen?

Als je vragen hebt over de onderhandelingen of je mening willen geven neem dan contact met mij op via john.kapteijn@unie.nl of bel 06-52522067.