De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

ING: Periodiek overleg juli 2019

Namens De Unie heeft Emanuel Geurts samen met de collega’s van FNV Finance en CNV Vakmensen het hele jaar door elke 3e donderdag van de maand overleg met HR en een deel van het overleg ook met DB COR.

Op de agenda van het overleg staan onderwerpen die de bank en/of de vakorganisaties aandragen. Meestal zijn er ING’ers als gast bij om een onderwerp of afdeling toe te lichten. De onderwerpen die we bespreken, hebben een relatie met de afspraken in de cao, het sociaal plan, pensioenregeling, wetgeving, de praktijk en bedrijfsvoering van ING. Ook worden er punten besproken van Unieleden.

Waarderen en belonen

Er is gesproken over het kostenneutraal ontkoppelen van de beoordeling en beloning. ING had de cijfers aangeleverd over het daarbij betrokken budget. Met het doornemen van de cijfers kwamen er vragen over de omvang, populatie en het beoordelingsscores van de afgelopen jaren. Vragen die op dat moment niet konden worden beantwoord. In het periodiek overleg van september worden de cijfers opnieuw besproken en hopelijk ook de antwoorden om te komen tot een besluit.

Er zijn ook nog enkele openstaande punten uit de cao-teksten die in september moeten worden opgelost. Daarna kan de nieuwe cao worden ondertekend en online worden geplaatst.

Agile werken

Tijd om agile te werken tijdens het periodiek overleg. We krijgen demo’s van de cao-squads Onbekend talent, Onbeperkt verlof en Mantelzorg. De squads presenteren waar ze staan met hun cao-epics. Hulpvragen worden gesteld en beantwoord. We geven tips en adviezen en de bevestiging dat ze op de goede weg zijn. Een enthousiasmerende sessie!

Daarna gaan we aan de slag met een refinement sessie cao spics Q4 onder leiding van agile coach Cornelie Schuilenburg. We krijgen eerst een korte introductie over de agile methodiek. Daarna gaan we voor Q4 een aantal epics prioriteren en plotten op de roadmap. We krijgen nog een overzicht met taken/Epics over de periodes Q2, Q3 en Q4 nagezonden. Zo blijven we alles in beeld houden.

In een aparte sessie bereiden de vakorganisaties de volgorde voor van de cao-epics die in de quaterly business review (QBR) van september aan de orde komen. Het agile werken begint te komen.

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen over deze nieuwsbrief, stuur een e-mail naar emanuel.geurts@unie.nl of bel 06-5252 2074.