- De Unie - https://www.unie.nl -

Cao Metalektro: Er is een resultaat

Op 14 juli was het dan eindelijk zover, na een lange tijd campagne voeren kunnen we eindelijk een resultaat presenteren! Het woord is nu aan de leden om het cao-resultaat goed te keuren.

 

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Dit resultaat hadden wij nooit kunnen bereiken zonder de steun van de leden tijdens onze campagnes. Hiervoor onze dank! Met elkaar en voor elkaar staan we sterk.

De hoofdpunten van het resultaat

Het resultaat draagt bij aan een aantrekkelijke sector voor wie er ook maar wil gaan werken. Of je nu jong of oud bent, man, vrouw, lhbtqiap je bent welkom in de Metalektro. Met daarbij ook de nodige aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van de collega’s en toekomstbestendigheid van de sector.

De hoofdpunten van de afspraken:

Ter compensatie van de gemiste loonsverhoging tussen 1 december 2020 en 1 juli 2021 ontvangt iedere medewerker die op 1 december 2020 in dienst was een eenmalige uitkering ter hoogte van 2,3% over 7 maal het maandsalaris plus toeslagen van 1 juni 2021. Mocht jouw salaris hoger liggen dan 4.500,- euro dan krijg je de eenmalige over maximaal 4.500,- euro (exclusief toeslagen). De eenmalige krijg je in oktober 2021.

Deze afspraken gelden voor iedere medewerker met een jaarsalaris tot € 101.951,- bruto (dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd).

Dit zijn de hoofdpunten van de afspraken. Er zijn meer afspraken gemaakt. Het totaal aan afspraken kun je hier lezen en downloaden. Er zullen vast bij jou en je collega’s vragen zijn over het akkoord. Deze kun je stellen aan jouw onderhandelaars, Gertjan Tommel en Suat Koetloe, via gertjan.tommel@unie.nl of suat.koetloe@unie.nl of bellen met 06-5252 2034. Vragen met de bijbehorende antwoorden die relevant zijn voor alle collega’s zullen we via www.unie.nl/metaal en www.facebook.com/ikbenmetaal publiceren.

De leden zijn aan het woord

Het woord is nu aan de leden. Zij mogen de komende tijd stemmen over dit akkoord. Ben je al lid van De Unie, dan ontvang je binnenkort meer informatie hierover. Ben je nog geen lid en wil je toch je stem uitbrengen wordt dan snel lid via www.unie.nl/word-lid.

Maak je collega’s lid!

Alleen met de steun van jou en je collega’s hebben wij dit resultaat kunnen behalen! De campagnes hebben de werkgevers overtuigd! Opnieuw is gebleken: met veel leden sta je sterk! Nog geen lid? Meld je dan aan via www.unie.nl/word-lid

Wil jij (live) op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like en volg ons dan ook op sociale media:

facebook.com/ikbenmetaal

instagram.com/ikbenmetaal

linkedin.com/company/de-unie-metaal