Zoeken
Je bent hier: Branches & Bedrijven > Bedrijven > Arbo Unie
 

Arbo Unie

Arbo Unie is een grote, landelijk opererende arbodienst.

Arbo Unie profileert zich als businesspartner van werkgevers en werknemers bij het verbeteren van de gezondheid, veiligheid en inzetbaarheid van mensen op de werkvloer. 

Uit prognoses van de brancheorganisatie OVAL blijkt dat de omzet in de hele branche voor arbodienstverlening in 2013 en 2014 onder druk blijft staan. Arbo Unie heeft daar net als de andere arbodiensten last van.  De Unie vindt dat bij Arbo Unie door de steeds krimpende afzetmarkt eigenlijk een doorlopend sociaal plan nodig is.

Voor De Unie is niet alleen de werkgelegenheid van werknemers bij Arbo Unie een punt van zorg. Het niveau van de bedrijfsgeneeskundige zorg bij bedrijven in Nederland en de toegankelijkheid van de bedrijfsarts voor individuele medewerkers is voor ons een aandachtspunt. 

De Unie sluit een cao af voor de leden werkzaam bij Arbo Unie. De huidige cao is al geëxpireerd. De arbeidsvoorwaarden blijven echter ongewijzigd van toepassing voor de medewerkers die op 31.06.2013 al in dienst waren. Deze zogenaamde nawerkingsperioden duurt maximaal een jaar.

 

 

 

Belangenbehartiger(s)

Inge de Vries

M: 06 52 52 2091

Wil je Inge een e-mail sturen? Klik dan op haar naam.

Stel jouw vraag via de chat

Denk je dat je juridische hulp nodig hebt? Of wil je advies over een kwestie? 

Je kunt met ons chatten van 8.00 tot 18.00 uur. 

Waar staat De Unie voor?

Vakbond De Unie is een partner voor jou, die je motiveert, faciliteert en ondersteunt, bij het maken van keuzes over jouw belangen rond werk en inkomen. Als persoonlijke en betrokken vakorganisatie staan wij voor je klaar om jouw collectieve en individuele belangen te behartigen. Ga hier naar een overzicht van onze dienstverlening.