Zoeken
Je bent hier: Over Ons > Voor wie > Anders Actieven
 

Anders Actieven

De Anders Actieven zijn een specifieke groep binnen De Unie. De groep wordt gevormd door leden die niet langer aan het betaalde arbeidsproces deelnemen, maar wel zeer actief zijn! Hierbij moet je denken aan gepensioneerden en vutters. De groep Anders Actieven wordt bediend vanuit de Kringenraad. Deze raad bestaat op dit moment uit 16 leden die vanuit de kringen van De Unie gekozen zijn. 

Wil je weten wie momenteel deel uitmaken van de kringenraad klik dan hier (deze pagina wordt momenteel nog bijgewerkt). De kringenraad wordt vanuit De Unie ondersteund door één van de accountmanagers Verenigingszaken.

Specifieke diensten

De Unie verricht specifieke diensten voor deze groep. Graag ondersteunen wij onze leden bij pensioenkwesties of bij lastige en moeizame dossiers inzake de sociale zekerheid. 

Daarnaast zijn wij continue in beweging om onze leden te enthousiasmeren om als vrijwilliger namens De Unie actief te zijn. Voorbeelden hiervan zijn dat een aantal gepensioneerde leden een bestuurszetel invullen in een pensioenfondsbestuur of een daaraan gelieerde commissie. Daar waar aanvullende opleidingen nodig zijn worden deze veelal georganiseerd door het betreffende pensioenfondsbestuur. 

Wil je ook in jouw vrije tijd actief voor De Unie zijn, stuur ons dan een e-mail door hier te klikken en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.


Ledenvoordeel

Natuurlijk kent De Unie ook een aantal ledenvoordelen. Zo kunnen wij een voordelige ziektekostenverzekering aanbieden via Zilveren Kruis en kunnen wij via Homestroom jou voordelige groene energie laten leveren. Wil je meer informatie over deze en andere ledenvoordelen, klik dan hier. Op deze manier is jouw contributie snel terugverdiend.

Thema’s

De Kringenraad organiseert jaarlijks themadagen over actuele onderwerpen. Lees hier het jaarplan 2017.

Als je suggesties heeft laat het ons gerust weten. Eventuele suggesties kunnen doorgeven worden door hier te klikken.

 

 

Helpdesk

De Unie heeft de volgende helpdesken voor haar leden ingericht:
  • helpdesk Mantelzorg: 0345 851 448 of per e-mail: helpdesk.mz-vw@unie.nl
    Deze helpdesk is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar en kan je verder helpen met jouw vragen inzake mantelzorg en WMO. 
  • helpdesk Anders Actieven: 9.00 tot 17.00 uur op tel. 0345 851 855 of per e-mail: andersactieven@unie.nl.
    Hier
     kun je terecht met je vragen over bijvoorbeeld pensioen of sociale zekerheidsrecht, maar ook vragen over consumentenrecht, huurrecht, de (ver)koop van een woning, burenrecht, verzekeringsrecht en aansprakelijkheid kun je via deze helpdesk aan ons kwijt. Wij helpen je op weg met een éénmalig advies waarmee je de zaak verder zelf kunt afhandelen.

Wil je een volledige rechtsbijstandverzekering op het gebied van consument en wonen dan kun je een premium lidmaatschap afsluiten. Voor nadere informatie over het premium lidmaatschap. Klik hier

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met de groep Anders Actieven via andersactieven@unie.nl of telefonisch op tel. (0345) 851 137

Ga terug naar Voor wie

Stel jouw vraag via de chat

Denk je dat je juridische hulp nodig hebt? Of wil je advies over een kwestie? 

Je kunt met ons chatten van 8.00 tot 18.00 uur.