Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
Het heeft wat tijd gekost om na heen en weer te hebben gecommuniceerd tot de conclusie te komen dat jouw werkgever geen bereidheid toont om een nieuw sociaal plan af te spreken met beter toegesneden maatregelen om de consequenties van de centralisatie voor je op te vangen. Dat is erg teleurstellend. Graag ga ik hierover in gesprek met jou en jouw collega's op 9 oktober 2017 om 18.00 uur in de Oude Verkeerstoren op Schiphol-Oost.
   

Vesting Finance verschuilt zich achter de ondernemingsraad

Vesting Finance geeft aan dat ze met de ondernemingsraad een sociaal plan heeft afgesproken. Dat er daarom geen ruimte meer is om met De Unie en andere vakorganisaties een ander sociaal plan af te spreken. Natuurlijk is die ruimte er wel, maar ze willen het niet. 

Individuele gevallen onder de hardheidsclausule
Jouw werkgever is wel bereid om in gesprek te gaan over individuele gevallen. Dit in het kader van de hardheidsclausule in het sociaal plan. Zelf ben ik hier niet zo blij mee omdat je dat moeilijk kunt afdwingen. Het is namelijk aan de werkgever om te beoordelen of ze vinden dat een beroep op de hardheidsclausule terecht is.

Werkgever wellicht dwingen?
Een andere optie is dat we jouw werkgever gaan dwingen met mij in gesprek te gaan. Dit kan op verschillende manieren. Welke wijze we ook kiezen, het zal altijd met betrokkenheid van jou en je collega’s zijn. 

Ik wil daarom op korte termijn met jou en je collega-Unie-leden om tafel zitten om te kijken welke opties er zijn, wat de consequenties zijn van die opties en dan samen te kiezen voor de optie die ons het beste lijkt voor de situatie. Het gaat uiteindelijk om jouw belang.

Bijeenkomst

Ik nodig daarom iedereen uit om op 9 oktober 2017 om 18.00 uur aanwezig te zijn in de Oude Verkeerstoren, Stationsplein Zuid-West 602, 1117 CN Schiphol-Oost op de tweede verdieping. Een routebeschrijving tref je hier aan.

Alle leden zijn welkom, maar wanneer je voor jezelf hebt besloten dat je meegaat naar Amersfoort, en je bent tevreden over hoe voor jou de consequenties daarvan worden gecompenseerd en je wil verder niets ondernemen tegen jouw werkgever, dan is wellicht deze bijeenkomst niet voor jou bedoeld. De bijeenkomst is vooral bedoeld voor de leden die toch iets extra willen bereiken voor henzelf (en collega’s) in het kader van de centralisatie. 

Mocht je niet kunnen komen of alvast een vraag of opmerking hebben, stuur me dan even een e-mail op gertjan.tommel@unie.nl of bel me op 06-52522034. We kijken dan samen even hoe we verder gaan.

 


Informatie


Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.