Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws

De Unie zet voor de nieuwe Transavia Grond cao 2017-2018 in op een structurele loonsverhoging van   2 * 2% en goede afspraken over duurzame inzetbaarheid. De verbeterde financiële en economische situatie van Transavia biedt hiervoor gelegenheid na vele jaren van inleveren door de medewerkers.


Maar ook diverse andere onderwerpen zullen door ons aan de orde gesteld worden. Lees hier de brief met de voorstellen. Deze is tot stand gekomen op basis van de reacties van de leden en het landelijk arbeidsvoorwaardenbeleid.
   

Geen ‘korte klap’

Dit jaar hebben we al acht onderhandelingsdagen met Transavia gehad. Tot voor de zomer was de insteek om een cao voor maximaal één jaar af te spreken met een structurele loonsverhoging. Uiteindelijk wilde Transavia niet met het loon over de brug komen. Daardoor gaan we nu weer terug naar traditionele onderhandelingen op basis van de voorstellen. 

Duurzame inzetbaarheid

Naast het loon vindt De Unie dat er concrete afspraken moeten worden gemaakt om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten. Door de verhoging van de pensioenleeftijd is het nog belangrijker geworden om gezond te kunnen blijven werken. Ook het plannen van je loopbaan verdient meer aandacht. Daarom doen we voorstellen over bijvoorbeeld loopbaanscans of een financiële foto. Maar ook willen we afspraken maken over mantelzorg en vaderschapsverlof. 

Geen loon, maar minder werken
De Unie wil de vruchten plukken van de economische groei en daarmee ook zorgen voor een nieuwe vorm van welvaart: welzijn. Daarom stellen wij voor om het mogelijk te maken dat je de loonsverhoging kunt uitruilen tegen tijd. Daarmee verlaag je dan je arbeidsuren omgerekend op basis van het percentage van de loonsverhoging.


Mix
In de lijst met voorstellen vind je voorstellen die van toepassing zijn op alle medewerkers, maar ook specifiek voor de collega’s in wisseldienst. Want De Unie heeft leden binnen alle afdelingen van Transavia.


Herstart overleg
29 september 2017, wordt het cao-overleg hervat. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.


  


Informatie


Bedrijf: Transavia.com Airlines
Sectoren: Dienstverlening

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.