Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
De Unie heeft in juli 2017 samen met de andere vakorganisaties en ING een onderhandelingsresultaat bereikt voor de nieuwe cao, een nieuw sociaal plan en de fiscale pensioenwijziging. Daarna was het aan de leden om over het bereikte onderhandelingsresultaat te stemmen. Deze keer een lange stemtermijn in verband met de zomervakantie. De stemmen zijn inmiddels geteld en we hebben een uitslag.
 

Uitslag ledenraadpleging

Van de uitgebrachte stemmen is 89% voor het resultaat en 11% tegen. De meest genoemde reden om tegen te stemmen was de aanpassing van het sociaal plan. De opmerkingen die zijn gemaakt bij het stemformulier worden ook nog doorgesproken met HR ING. Ook bij de andere vakorganisaties hebben de leden ingestemd met het resultaat.

 

Officiële teksten

Het onderhandelingsresultaat kan nu worden omgezet in een nieuwe cao, een nieuw sociaal plan en een aangepaste pensioenovereenkomst. Als alle teksten akkoord zijn bevonden, vindt de officiële ondertekening plaats. Het is de bedoeling dit voor de ingangsdatum van 1 januari 2018 af te ronden en ze te publiceren.

 

Overgang Werkzaamheden Plan (OWP)

Bij de onderhandelingen is er voor gekozen om het Overgang Werkzaamheden Plan (voorheen SKS) apart te bespreken. Dit is dus nog een punt waarop een onderhandelingsresultaat moet worden geboekt. Een aantal deelnemers uit de beide onderhandelingsdelegaties is bezig met de voorbereidingen. Zodra hier iets over te melden is, kom ik er bij je op terug.

 

Vragen?

Voor vragen kun je een e-mail sturen naar Emanuel Geurts.


Informatie


Onderwerp: Leden De Unie akkoord met onderhandelingsresultaat ING Bank
Bedrijf: ING Groep
Sectoren: Finance
Branche: Banken Algemeen
Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.