Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
Cao met betaald vaderschapsverlof toont maatschappelijk gezicht van ING Bank
Dat zegt Emanuel Geurts, vakbondsbestuurder van De Unie over de zojuist afgesloten cao voor het ING-personeel.

Maatschappelijk bankieren

In dit pakket van arbeidsvoorwaarden ziet De Unie haar innoverende voorstel om betaald vaderschapsverlof te introduceren ruimhartig terug. Daarnaast is er voor de medewerker van 60 jaar en ouder ruimte om met behoud van arbeidsvoorwaarden een dag per week maatschappelijk actief te zijn. Ook wordt ING een erkend mantelzorgvriendelijke organisatie en is er meer aandacht voor werkdruk. Uniebelangenbehartiger Emanuel Geurts: ”Dit is een heel goed signaal aan de medewerkers en de maatschappij. Een compliment waard!”.  

Welzijn en welvaart

“Het onderhandelingsresultaat is een evenwichtig pakket met aandacht voor welzijn en welvaart. Dit is een voorbeeld-cao, zo wil De Unie ze overal graag zien”, aldus Geurts. 

Loonontwikkeling

Naast zaken rondom welzijn en maatschappij is er ook ruimte voor een salarisverhoging in de eenjarige cao per 1 januari 2018. ING’ers krijgen een salarisverhoging van 1,7% per september en anderhalve dag ter waarde van 0,6% om te besteden aan diversiteit of om te zetten in geld. Geurts: “Het gaat goed met ING en dit is een passende invulling voor de medewerkers die daar aan bijdragen”. 

Sociaal Plan

Het nieuwe sociaal plan per 1 januari 2018 heeft een looptijd van vijf jaar en combineert belangrijke punten uit het oude sociaal plan en de nieuwe transitiewetgeving. Geurts: ”Dit geeft duidelijkheid over de lopende en nog komende reorganisaties bij ING Bank. De werkgelegenheid in de bancaire sector blijft namelijk verminderen in de toekomst”. 


Informatie


Bedrijf: ING Groep
Sectoren: Finance
Branche: Banken Algemeen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.