Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
Deze week (week 27) hebben we weer met de HIBIN om tafel gezeten. De HIBIN treedt namens de werkgevers op in de groothandel in bouwmaterialen. Veel zijn we niet opgeschoten. Hierbij een kort verslag van de bijeenkomst. 
   

Waar ging het over?

We hebben vooral gesproken over;
  • de loonsverhoging, 
  • de looptijd
  • het aanpassen van het dagvenster, de tijden waarbinnen geen toeslagen betaald hoeven worden. 

Over de andere punten hebben we eigenlijk niet gesproken.
   

Wat heeft het opgeleverd? 

Als we terug kijken op deze lange onderhandelingsdag zien we dat we eigenlijk niets opgeschoten zijn. We zijn begonnen met onze standpunten nog een keer duidelijk neer te leggen. Over alles kan gesproken worden. Maar dan wel eerst een goede loonsverhoging. Er zijn wel kleine stapjes gezet. Maar het lijkt een “Echternach –processie”, 2 stapjes vooruit, een grote achteruit. We hebben vast moeten stellen dat het mandaat, zeg maar de ruimte die de werkgevers gegeven hebben, gewoon te klein is.

Hoe nu verder?
We hebben een nieuwe datum afgesproken. Op 14 september 2017 praten we verder. We hebben de werkgevers meegegeven dat ze in eigen huis hun mandaat nog eens goed moeten bekijken. Wij willen ook graag een nieuwe cao, maar dan wel een cao-akkoord met voldoende inhoud voor de werknemer. 

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je mailen naar Gerard van der Lit


Informatie


Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Groothandel in bouwmaterialen
Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.