Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
Kwartaaloverleg: Atos gaat in hoger beroep

Deze week heeft het kwartaaloverleg bij Atos weer plaatsgevonden. De volgende punten zijn besproken: stand van zaken Atos, uitspraak kortgeding H2 2016 bonus en de jubileumuitkering.

Stand van zaken Atos

Vanuit Atos is ons medegedeeld dat de business op dit moment stabiliseert. Dit is een goed teken en dus ook tijd om te investeren in de medewerkers in onze optiek. De investering in de medewerkers die jarenlang is uitgebleven zal nu toch echt moeten plaatsvinden. In welke vorm dit zal zijn bespreekt Atos op dit moment nog intern en met de ondernemingsraad (OR). Wij houden de vinger aan de pols over de ontwikkelingen op dit gebied. 

Uitspraak kort geding H2 2016 bonus

De rechter heeft in het kort geding onlangs een uitspraak gedaan waarbij de medewerkers van Atos in het gelijk zijn gesteld. Atos heeft ons echter laten weten dat zij in hoger beroep zullen gaan tegen dit besluit. Als Unie betreuren wij deze stap van Atos en zullen wij de ontwikkelingen verder afwachten en onze leden die het betreft hierover blijven informeren.

Jubileumuitkering

Begin dit jaar is besloten door Atos om de voorgenomen wijziging over de jubileumuitkering uit te stellen. Echter vanaf 1 juli 2017 is het besluit tot uitvoering over gegaan. Dit wil zeggen dat Atos op dit moment geen jubileumuitkeringen meer verstrekt. Zij zijn hierover in gesprek met de OR, echter wacht Atos dit gesprek niet af en voert zij haar beleid uit. Vanuit De Unie zijn wij benieuwd naar de uitkomsten hiervan en zullen wij onze leden op de hoogte houden.
 
Abhilash Sewgobind
Belangenbehartiger 


Informatie


Sectoren: Industrie en Handel
Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.