Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
De Unie gaat definitief akkoord met cao Beroepsgoederenvervoer

Vorige maand hebben we de leden gevraagd om te stemmen over het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao. Die cao is een samenvoeging van de voormalige Cao Beroepsgoederenvervoer (TLN) en de Cao Goederenvervoer (KNV). Nu blijkt dat de overgrote meerderheid van onze leden vóór heeft gestemd. Wat De Unie betreft is er dus definitief sprake van een nieuwe cao voor hen, hiermee gefeliciteerd. De werkgevers hebben we hier inmiddels over geïnformeerd.  

   

Wat gebeurt er nu verder


De komende tijd wordt er hard gewerkt aan de officiële cao-tekst en het nieuwe boekje. Ook wordt er bij het Ministerie SZW een officiële aanvraag ingediend voor de algemeen verbindend verklaring (avv) van deze nieuwe cao. Op die manier wordt de cao geldig gemaakt voor alle werknemers in de sector.
   

Gelijk weer de blik op de toekomst

Als De Unie zijn we zeker niet de grootste vakbond in deze sector. Maar met beperkte middelen hebben we ons uiterste best gedaan om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken, voor de werknemers. Maar we kijken ook direct weer vooruit. Ben je chauffeur of vervul je een heel andere functie, dan kan deze cao voor jou nog op vele punten verder verbeterd worden. De komende jaren gaan we graag samen met onze leden en andere werknemers aan de slag om dit te bereiken. Hopelijk is die bereidheid er ook bij onze leden en hun collega’s? Maar …. zijn zij nog geen lid? Voor informatie over het lidmaatschap van De Unie kijk hier.

   

Laten we meer contact hebben

Na de zomermaanden willen wij meer met onze leden in contact komen, want zelfkritiek leert ons dat dit beter kan. Voor ons prettig om te weten of ook jij behoefte hebt aan meer contact met ons? Verder zoeken we leden die ons willen helpen bij de vele vragen, werkzaamheden en onderhandelingen. Misschien iets voor jou? Laat het ons weten. Dit kan het beste per e-mail of bel naar Ed Lecomte op 06 – 5252 2045 






Informatie


Sectoren: Dienstverlening
Branche: Beroepsgoederenvervoer
Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.