Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
Cao-onderhandelingsresultaat bij Avery Dennison

Na twee gespreksronden is er een onderhandelingsresultaat bereikt over de nieuwe cao. Op een aantal punten komt dit resultaat tegemoet aan de voorstellen zoals die door De Unie zijn gedaan. Maar op een aantal andere punten niet. De uitkomst moet daarom worden beschouwd als een onderhandelingsresultaat, dat wel met een positief stemadvies aan jou wordt voorgelegd.

De hoofdlijnen

De nieuwe cao is afgesproken voor een periode van 2 jaar (1 april 2017 t/m 31 maart 2019). Daarin zijn twee structurele loonsverhogingen afgesproken van 2,25%. De eerste per 1 juli 2017 en de tweede per 1 juli 2018. Dit met inachtneming van de afspraken die al bij de vorige cao zijn gemaakt over het loongebouw. Als we kijken naar de voorstellen die De Unie heeft gedaan, dan zijn er afspraken gemaakt over: 

  • de mogelijkheid van loopbaanscans door een andere partij dan het aanbod van de werkgever 
  • de financiële foto
  • mantelzorg
  • de WhK-premie
  • arbeidsgehandicapten
  • vakbondscontributie.

Daarnaast zijn er een aantal afspraken die voortkomen uit de voorstellen van de andere cao-partijen aan tafel. Die hebben vooral betrekking op de productievestiging in Alphen aan den Rijn. Hier lees je de officiële tekst van het cao-onderhandelingsresultaat.

Bespreken van deze uitkomst

Graag bieden wij jou de gelegenheid om op dinsdag 23 mei om 15.00 uur in Oegstgeest deze uitkomst met ons te bespreken. Je ontvangt van ons hiervoor nog een uitnodiging. Vriendelijk verzoek om ons tijdig te laten weten als we niet op jouw komst kunnen rekenen.

Formele stemming

Als lid van De Unie heb je de mogelijkheid om je formeel uit te spreken over dit cao-onderhandelingsresultaat. Maak hier gebruik van. De meerderheid van stemmen bepaalt of De Unie namens de leden voor akkoord mag gaan ondertekenen. De leden hebben inmiddels bericht gehad om te stemmen.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Ed Lecomte

 


Informatie


Bedrijf: Avery Dennison
Sectoren: Industrie en Handel
Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.