Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
Onderhandelingsresultaat RTL Nederland voor 1-jarige cao

Er is begin april na meerdere onderhandelingssessies een eindvoorstel gekomen van werkgever voor een nieuwe cao bij  RTL Nederland. De Unie was van mening dat dat de loonontwikkeling voor een 2-jarige cao aan de magere kant is en dat wij hierop geen principeakkoord konden afsluiten. Ook de negatieve aanpassingen in de tabel voor de prestatie-uitkering kon niet rekenen op een positieve reactie van onze kant. De Unie heeft het eindvoorstel van RTL Nederland vervolgens aan de leden voorgelegd en de ledenraadpleging hierover loopt momenteel.  

Nieuw overleg

Op 11 mei 2017 is er opnieuw overleg gevoerd met RTL Nederland. Dit overleg heeft er toe geleid dat aan de grootste bezwaren tegemoet gekomen is. De afspraak over de salarisontwikkeling (1% structureel en 0,5% eenmalig) geldt slechts voor 1 jaar. Tevens is de tabel voor de prestatie-uitkering aangepast. Dit betekent dat bij normaal presteren de verlaging van de variabele uitkering die gekoppeld is aan de realisatie van de EBITA bij ‘onder target’, in combinatie met de loonsverhogingen in 2017 er niet toe leidt dat medewerkers inleveren.

Besloten is eind van het jaar verder te praten over een cao die geldt voor 2018.

Lees hier de resultaten van het cao-overleg.
 

Hoe nu verder?

De leden hebben inmiddels bericht ontvangen dat zij kunnen stemmen over dit onderhandelingsresultaat. Dit kan t/m maandag 29 mei 2017.

Stuur dit bericht door naar een RTL collega en wijs hem of haar op het nut van lidmaatschap van De Unie. Behalve dat leden een stem hebben in de eigen cao heb je ook direct een goede rechtsbijstand. Hoe meer leden hoe meer we in staat zijn voor de belangen van de medewerkers bij RTL Nederland op te komen! Zie ook: www.unie.nl/wordlid. Tevens kun je blijven profiteren van het fiscale voordeel dat RTL aanbiedt.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Hans de Jong.


Informatie


Bedrijf: RTL Nederland
Sectoren: Dienstverlening
Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.