Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
Onderhandelingsresultaat sociaal plan bij Randstad bereikt

Recent heeft De Unie, samen met Randstad, CNV Vakmensen en de OR een akkoord bereikt over een nieuw sociaal plan. Afgelopen dinsdag (9 mei 2017) hebben partijen de puntjes op de "i" gezet. Het sociaal plan regelt wat er gebeurt als er gereorganiseerd wordt. Een reorganisatie kan gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. Wie mag blijven en voor wie is er dan geen plek meer? En welke rechten heb je dan als je boventallig bent? Al dit soort zaken zijn geregeld in het sociaal plan. Dan weet iedereen waar die aan toe is.

Sociaal plan

We hebben deels voortgeborduurd op het sociaal plan wat eerder met de OR is afgesproken. Daarnaast hebben we het plan op een aantal punten gemoderniseerd. Voor Randstad was ‘best-for-the-job’ belangrijk, terwijl wij wilden investeren in werk naar werk en als dat niet meer gaat in een fatsoenlijke beëindigingsvergoeding. Wij denken dat het sociaal plan op al deze punten tegemoet komt. Zo is er een begeleidingsperiode in dienst van de werkgever afgesproken van vijf maanden en is er budget beschikbaar gesteld. Daarnaast is de vergoeding nu gebaseerd op de transitievergoeding maar met een factor op basis van leeftijd. Op deze manier wordt grotendeels de nadelige effecten van de transitievergoeding ten opzichte van de kantonrechtersformule teniet gedaan.

Het woord is aan de leden

Maar jij beslist, want jij bent lid. Daarom leggen we het sociaal plan ter stemming aan je voor. Ben je als flex-medewerker werkzaam voor de Randstad Groep, dus word je uitgezonden, gedetacheerd of wachtend voor een opdracht, dan geldt dit sociaal plan niet voor jou. Het is van toepassing op alle medewerkers die onder de cao Randstad Groep Nederland vallen. De stemming loopt tot woensdag 24 mei 2017 om 12:00 uur. Daarna maken we bekend of het sociaal plan door ons geaccordeerd of niet.

Het onderhandelingsresultaat lees je hier. Je kan hier stemmen

Maak lid

Wil je collega, ook zeggenschap hierover of straks over de nieuwe cao? Laat hem of haar zich aanmelden en als hij jou als ‘aanbrenger’ opgeeft, ontvang jij een Bol.com cadeaubon van € 12,50. Voor meer informatie kijk hier.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Erwin Rog






Informatie


Sectoren: Dienstverlening
Branche: Uitzendwezen
Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.