Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
Begin deze maand hebben we jou gevraagd om met ons mee te denken over voorstellen voor de nieuwe cao. Op 1 juli 2017 loopt jouw huidige cao namelijk ten einde. Binnenkort zit De Unie weer met de werkgevers aan tafel om te onderhandelen over nieuwe afspraken.


Geen nieuwe onderwerpen

Ook de vorige keer hebben we jou al gewezen op het arbeidsvoorwaardenbeleid van De Unie voor het jaar 2017 (Lees hier de download van het Perspectiefnota 2017 van De Unie). Dit is de nadere uitleg voor wat wij vertalen naar de wijzigingsvoorstellen voor jouw cao. Lees hier de download van de wijzigingsvoorstellen. Van jou en jouw collega-leden van De Unie zijn er (nog) geen andere onderwerpen ontvangen die als voorstel de aandacht behoeven van cao-partijen.

De kracht van herhaling

Soms zit de kracht in de herhaling van een onderwerp. Als bij jouw cao betrokken lid van De Unie weet jij dat veel van de nu genoemde onderwerpen een herhaling zijn wat al eerder door ons ter tafel is gebracht. Diverse onderwerpen waar zelfs al afspraken over zijn gemaakt. En waarvoor cao-partijen al met elkaar voor aan de slag zijn. Een voorbeeld daarvan is het Scholing & Duurzame Inzetbaarheid, waar veel gebeurt. Desondanks is het goed om opnieuw duidelijk te maken wat de voor De Unie de achterliggende gedachten zijn. Noem het maar het de puntjes op de ï zetten.

Zie jij toch nog iets?

Heb je een opmerking of vraag over deze voorstellen? Of is er toch nog een voor jouw bedrijf en de branche een specifiek onderwerp, waarvan jij vindt dat dit absoluut erbij hoort in de komende cao-onderhandelingen? Of ben je het er allemaal mee eens? Laat ons in elk geval van je zien of horen. Dit kan heel gemakkelijk via een e-mail. En voor de duidelijkheid: Als wij voor woensdag 24 mei niets van jou hebben vernomen, gaan we ervan uit dat je volledig instemt met dit pakket aan wijzigingsvoorstellen.

Aanvang gesprekken

Volgende week maandag 22 mei 2017 is er een eerste oriënterend gesprek met werkgevers. Uiterlijk een week later dienen we onze definitieve voorstellenbrief in bij de werkgevers. In de tussenliggende dagen hopen we dat jij en de andere leden van De Unie allemaal van zich hebben laten zien of horen.

Interesseer je collega

De Unie speelt een belangrijke rol. Niet alleen tijdens de periode van cao-onderhandelingen. Want gedurende het gehele jaar is De Unie voor jou en jouw collega’s aan de slag. Dat jij naar ons jouw betrokkenheid toont is belangrijk. Jij helpt De Unie (en daarmee ook jezelf) door niet-georganiseerde collega’s op ons te wijzen. Het is belangrijk dat wij ons werk namens voldoende mensen kunnen blijven doen. Als je het kort moet uitleggen: De Unie is een moderne vakorganisatie met bovenal een realistische blik naar het heden en de toekomst. Voor meer informatie kijk hier.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Ed Lecomte


 


Informatie


Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Groothandel in textielgoederen
Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.