Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
In aanloop naar de cao-onderhandelingen bij Allnex
In ons bericht van half april konden we de medewerkers al berichten over de komende cao-onderhandelingen. Weliswaar staan de gesprekken daarover pas gepland tegen het einde van de zomer, graag willen we ook van de medewerkers ideeën over wat we in die onderhandelingen gaan voorstellen. 

 

Het arbeidsvoorwaardenbeleid 2017 van De Unie

Hier lees je in concept de wijzigingsvoorstellen van De Unie voor de nieuwe cao. Deze voorstellen zijn alleen nog maar gebaseerd op het voor dit jaar geldende algemene arbeidsvoorwaardenbeleid van onze organisatie. Voor de onderbouwing verwijzen we je naar de Perspectiefnota 2017. Over meerdere van die onderwerpen bestaan er in jouw cao al afspraken. Onze insteek is om die verder aan te scherpen.

Bedrijfsspecifieke voorstellen

Al eerder hebben we de medewerkers gevraagd om er goed over na te denken. Want het lijkt ons haast ondenkbaar dat er bij leden van De Unie geen zaken spelen die jullie graag vertaald zien in de nieuwe cao? Een eerdere oproep daartoe heeft overigens nog geen enkele reactie opgeleverd. Voor ons is dat zorgelijk. Natuurlijk speelt er nu binnen het bedrijf een reorganisatie. Daar hebben wij begrip voor. Daarom ook dat de cao-onderhandelingen pas later gaan beginnen. Maar de cao betreft ook jouw toekomst. Dus belangrijk dat je meedoet. De Unie is in ieder geval voor jou aan de slag!

Reageren

Ook al heb je (nog) geen ideeën voor de wijzigingsvoorstellen, jouw reactie is welkom. Toon je betrokken! Ben je het bijvoorbeeld eens met wat er nu in het concept staat? Of levert dat juist veel vragen op? Reageren kan per e-mail.

Hoe het dan verder gaat

Graag hebben we de reacties vóór 25 mei (Hemelvaartsdag) in ons bezit. Op basis daarvan komt er nog een definitieve voorstellenbrief die wij ter goedkeuring aan jou voorleggen.

Tot slot

Een grotere ledengroep voor De Unie is een dringende noodzaak. Juist nu vragen wij jou om niet-georganiseerde collega’s erop te wijzen wat De Unie voor hen kan betekenen. Voor meer informatie zie hier de lidmaatschapspagina van De Unie.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met


Informatie


Bedrijf: Allnex
Sectoren: Industrie en Handel
Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.