Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
Achmea sluit 5 kantoren, De Unie streeft naar baanbehoud
Achmea heeft vandaag (9 mei 2017) bekend gemaakt 5 kantoorlocaties te zullen sluiten in de periode tot en met 2020. Het gaat om de locaties De Meern, Leeuwarden (pand de Friesland zorgverzekeraar), Leusden, Tilburg (pand Het Laar) en Zwolle. Het besluit komt niet onverwacht, er is veel leegstand en door kantoorlocaties te sluiten kan Achmea belangrijke bezuinigingen realiseren. Het is een duidelijk voorbeeld van het grote banenverlies in de financiële sector.
 

Gevolgen voor medewerkers

De sluiting van een locatie kan soms verstrekkende gevolgen hebben voor de medewerkers. Veel medewerkers zullen hun werk kunnen volgen. Maar als de reisafstand te groot wordt, dan is dat soms niet realistisch. In de Achmea-cao staan veel instrumenten die je kunt gebruiken als je na wilt denken over je volgende loopbaanstap.
 

Behoud van werkgelegenheid

De Unie zet zich in voor behoud van werk voor de werknemers van Achmea.  Als voorbeeld noem ik de sluiting van de Zilveren Kruis locatie in Zwolle. Het werk van deze collega’s wordt voortgezet in Apeldoorn. Met het openbaar vervoer van Zwolle naar de Laan van Malkenschoten in Apeldoorn is geen vlotte verbinding. De locatie Apeldoorn is vanuit Zwolle met eigen vervoer, buiten de spits, wel vlot te bereiken. De Unie wil afspraken maken met Achmea om medewerkers in staat te stellen hun werk te volgen. Optimaal thuis - of op andere locatie kunnen werken, buiten de spits reizen, carpoolen of busvervoer door Achmea zijn daar goede instrumenten voor.

Verhuisd jouw werk in deze planperiode? Laat mij dan weten wat jou zou helpen. Je kunt mij bereiken via e-mail

Sociaal plan

In het sociaal plan is geregeld vanaf welke reisafstand er geen sprake meer is van passend werk. Je kunt dan een beroep doen op de regelingen in het sociaal plan. Denk je dat deze situatie van toepassing is, neem dan even contact met ons op. Begin wel op tijd met de mogelijkheid die Achmea je biedt om je te oriënteren op je volgende loopbaanstap.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Inge de Vries


Informatie


Bedrijf: Achmea Holding
Sectoren: Overheid Zorg en Welzijn
Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.