Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
Overgang 370 Heineken werknemers naar Sligro
De Unie en MHP Heineken zijn door Heineken ingelicht over de samenwerking en de overname van Heineken activiteiten aan Sligro. Dit voorgenomen besluit heeft gevolgen voor zo’n 370 werknemers die werkzaam zijn in de logistiek en drankenhandel, waarvan 140 uitzendkrachten. Voor hen is de werkgelegenheid het meest onzeker. Daarnaast zijn er nog 245 chauffeurs die nu voor Heineken rijden. Het gaat om 9 locaties die in handen komen van Sligro. Erwin Rog: “Een zakelijke overweging van Heineken waarbij wij oog hebben voor de gevolgen voor de werknemers.”

Sociaal plan

Voor de Heineken medewerkers geldt dat zij mee gaan met het werk naar Sligro. Kies je daar niet voor, dan geldt het sociaal plan. Hierin zijn afspraken gemaakt over begeleiding naar ander werk en als dat niet lukt, dan is er een beëindigingsvergoeding gelijk aan de kantonrechters formule. Rog: “Heineken heeft in elk geval al de toezegging gedaan dat mensen de keuze hebben om mee te gaan naar Sligro of bij Heineken te blijven. Maar omdat daar het werk niet meer is, is het maar de vraag of je bij Heineken aan de slag gaat.”

Advies aanvraag

Vandaag volgt de advies aanvraag aan de centrale ondernemingsraad (COR). Wij hebben nog vele vragen die korte termijn beantwoord moeten worden. Heineken het toegezegd dat te zullen doen. Erwin Rog: “Binnenkort starten de gesprekken over een nieuw sociaal plan. Dit zet extra druk op deze onderhandelingen. Wij zullen geen verslechteringen accepteren.”

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Erwin Rog


Informatie


Bedrijf: Heineken
Sectoren: Industrie en Handel
Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.