Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
Over de cao-brief van Lucardi juwelier

Momenteel is De Unie met de werkgevers in, zowel de juweliers- als de parfumeriebranche, in overleg over een aansluiting bij de Cao Fashion, Sport & Lifestyle. Dan gaat het dus ook over de arbeidsvoorwaarden van Lucardi juwelier. Er moet goed worden gekeken naar de verschillen met de ‘oude’ Cao Samenwerkende Winkels en Ketens (SWK) en hoe daar het beste mee om te gaan. Dat alles gebeurt nu en die gesprekken verlopen voorspoedig. Het is dan ook niet ondenkbaar dat we nog deze maand met goed nieuws gaan komen. Ondertussen toont jouw werkgever zich erg ongeduldig. Als werknemer van Lucardi juwelier heb jij van de werkgever namelijk een brief ontvangen waarin staat dat er door het bedrijf per 1 augustus 2017 wordt overgestapt naar die cao. En aan jou wordt gevraagd dit voor akkoord te ondertekenen en terug te sturen. Hoe hier nu mee om te gaan?

Ons dringende advies aan jou is om die brief niet te ondertekenen! 

Het is natuurlijk vreemd dat aan de ene kant wij voor jou met alle werkgevers aan de slag zijn en aan de andere kant jouw werkgever juist nu deze actie pleegt. Wij willen overigens geen kwaad spreken. Want misschien gebeurt het wel met de goede intentie om jou en jouw collega’s eindelijk duidelijkheid te bieden? Maar in ieder geval is het moment is hoogst ongelukkig. En het is ook niet zo netjes dat dit gebeurt zonder eerst te overleggen met de cao-partijen, waaronder De Unie. Bovendien brengt het jou en jouw collega’s nu onnodig in verwarring. Jouw handtekening onder de cao-brief heeft juridische gevolgen, want betekent in ieder geval dat jij zondermeer akkoord gaat met verslechteringen. Dat moet je dus niet doen! De Unie is bezig om in onderhandelingen een goede balans te vinden tussen verbeteringen en verslechteringen. Je moet eerst die onderhandelingen afwachten!

Nadere informatie en contact. 

Lees je dit bericht als niet-lid van De Unie en ben je nieuwsgierig naar het lidmaatschap? Voor informatie zie  Met vragen en opmerkingen kun je bij ons terecht per e-mail  of telefonisch (06 – 52.52.20.45). En wij zoeken nog leden die nauwer betrokken willen zijn bij onder andere de cao-onderhandelingen. Iets voor jou?

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Ed Lecomte 


Informatie


Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Samenwerkende Winkels en Ketens (SWK)
Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.