Zoeken
Je bent hier: Over Ons > Kringen > Midden-Nederland
 

Verslag met foto's van de jubilarishuldiging op vrijdag 6 november 2015

Afgelopen vrijdag, 6 november 2015, vond de jubilarisavond plaats voor de leden die behoren tot de kring Midden Nederland (oud kring Amersfoort, Flevoland)

Het was een gezellige avond. Er werden 18 jubilarissen gehuldigd. Belangenbehartiger Sjerp Holterman spelde namens De Unie de insignes bij de jubilarissen op.
De avond vond plaats in "De Weistaar" in Maarsbergen, een leuke locatie waar ook een kaas- en botermuseum bij in zit.

Het bestuur had het weer voortreffelijk georganiseerd. De mensen waren enthousiast, het eten was voortreffelijk en de sfeer uitstekend.
Al met al een geslaagde avond.
Hieronder is  een impressie van deze avond te zien.

 

Carolien Kars, 25 jaar lid van De Unie

Vorige week woensdag, 21 oktober 2015, was het 25 jaar geleden dat, ons bestuurslid en lid van de Bestuursraad, Carolien Kars lid werd van De Unie. Omdat zij op de jubilarisavond van 6 november a.s. verhinderd is te komen, heeft zij tijdens de bestuursvergadering van de kring haar insigne en een mooie bos bloemen mogen ontvangen.
Carolien: van harte gefeliciteerd!

     

 

Verslag jubilarishuldiging 4 juni 2015

Afgelopen donderdag 4 juni jl,  verwelkomde de heer Waverijn, vicevoorzitter van de kring Midden Nederland, ca 70 mensen die uitgenodigd waren voor de jaarlijkse jubilarishuldiging in Boerderij Mereveld te Utrecht. 

38 Leden van onze vakbond werden gehuldigd. De huldiging vond plaats tussen de gangen van het lopend buffet door.
Mario Lander van De Unie had voor iedere jubilaris een persoonlijk woordje en spelde het betreffende insigne op.

Tijdens het eten zorgde de band Doña & de Gado’s voor gezellige muziek, waardoor er ook gedanst werd.
Helaas kon door diverse redenen niet iedereen aanwezig zijn.

Op deze gezellige avond waren aanwezig : 14 leden 25 jaar lid, 10 leden 40 jaar lid, 6 leden 50 jaar, 6 leden 60 jaar 2 leden 70 jaar
De andere jubilarissen die niet in de gelegenheid waren om te komen maar toch geïnteresseerd waren in het speldje, hebben deze inmiddels gekregen.

Rond 22.30 uur gingen alle mensen met een goed gevoel en met een mooie bos bloemen naar huis. De organisatie kreeg veel complimenten over deze goed georganiseerde en gezellige avond. 

Verslag excursie Maasvlakte 2 – een nieuwe haven in zee
Uitstapje een zonovergoten succes

 


Vrijdag 17 april brachten we met een gezelschap van ruim 30 mensen een bezoek aan Maasvlakte 2. 

Op deze prachtige frisse voorjaarsdag  vertrok de bus om 8:45 uur uit Amersfoort en tegen 10:45 uur arriveerden we bij Futureland – het informatiecentrum van het nieuwe havengebied, waar alles te vinden is over het opspuiten van zand, het bouwen van kademuren, de aanleg van infrastructuur en het uitdiepen van de havenbekkens.

Na een lekkere kop koffie (mèt roomboterkoekje) gaf gids Hans een boeiende presentatie over de aanleg van Maasvlakte 2, die in 2008 is gestart. Met behulp van beeld bracht hij in vlot tempo de verschillende fases van het project in beeld.  Volgens plan is Maasvlakte 2 in 2033 volledig in gebruik.

Daarna konden we het allemaal zelf gaan bekijken: met de bus en Hans als gids reden we dit nieuwe stukje Nederland van zo’n 2.000 hectare groot rond (bijna net zo groot als Schiphol). Containeropslag, distributie en chemische industrie krijgen op Maasvlakte 2 alle ruimte. De nieuwe haven is 20 meter diep. Hierdoor kunnen ook de allergrootste schepen (met meer dan 19.000 containers per schip) dag en nacht terecht.

Onderweg passeerden we de verschillende containerterminals met automatische kranen en automatisch geleide voertuigen. Ook zagen we de opslagcontainers met de strategische olievoorraad van Nederland, en de Pioneering Spirit – een offshore krachtpatser, want dit schip kan als enige ter wereld een heel booreiland in één keer optillen.

Na een uitstekend verzorgde lunch, met soep, sandwiches, wraps, vers gesneden fruit, koffie/thee/melk en jus d’orange hadden we even vrije tijd om het informatiecentrum zelf te bekijken. Vervolgens wachtte de boot, de Henry Hudson, die ons in een ruim een uur durende tocht tot dichtbij de lossende schepen en terminals bracht.

Daarna was het tijd om terug te keren. Eind van de middag waren we weer terug in Amersfoort, een geweldige ervaring rijker. 

Zelf FutureLand en Maasvlakte 2 bezoeken? Het is heel geschikt voor een dagje uit, voor groot én klein. Er is van alles te doen en te zien:  www.futureland.nl

Contact

Wil je een bestuurslid een e-mail sturen? Klik dan op zijn/haar naam.

Voorzitter:
  F.E. Kannegieter
Tel: 033 - 245 31 87

Secretaris:
B.J.A.P. van Eijsden
Tel: 033 - 494 26 66

Penningmeester:
Pieter van den Hengel
Tel: 033 - 480 17 52

Lid:
Joke van Riessen

Lid: Michiel van Meurs
Tel: 033 - 257 18 80

Lid:
W. Mesu
Tel: 036 - 532 54 61

Lid:
J.J. Waverijn
Tel: 06 - 55 75 88 66