Mobiliteit

Stel je voor….

Er is bijna niets zo gewoon als even van A naar B te gaan. Even met de auto of de fiets bij de kinderen langs, een boodschap doen, naar het centrum van de stad of naar een feestje. Even een blokje om en een frisse neus halen. Het is moeilijk voor te stellen dat je dat niet zelf zou kunnen doen…. Maar het is zeker zinvol om dat eens een keer te doen. Geen enge toekomstvisioenen, maar gewoon even de ogen dicht en bedenken dat je niet zelf meer de weg op kan of durft. Hoe zou dat je leven veranderen? Mobiliteit is namelijk een belangrijk fundament voor zelfredzaamheid, zelfstandigheid en het deelnemen aan de maatschappij.

Hoe zou je het oplossen? Is openbaar vervoer een optie? Is dit beschikbaar, weet je hoe het werkt, zou je het durven te gebruiken? Is betaald vervoer een haalbare optie en hoe zit dat eigenlijk met vergoedingen? Is er in de wijk of buurt misschien iets geregeld? Zou er iets te regelen zijn?

Als de nood aan de man is, komt er sowieso een oplossing. Het ziekenhuis en de dokter zijn altijd wel binnen bereik. Maar verlies aan mobiliteit is vaak een heel geleidelijk proces, waar iedereen mee te maken heeft. Daarom is het ook een dankbaar onderwerp waar je met elkaar in de wijk of buurt aan de slag kunt. Ook als je er op dit moment persoonlijk nog geen last van hebt.