18 april 2018

De Unie steunt petitie “Wij Staan Op! Gelijke kansen op de arbeidsmarkt”

De Unie steunt petitie “Wij Staan Op! Gelijke kansen op de arbeidsmarkt”

Afgelopen week is er een actie gestart om zoveel mogelijk handtekeningen onder de petitie “Wij staan op!” te krijgen. De Unie steunt deze petitie voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Het plan om werkgevers te 'ontlasten' zorgt voor ongelijke kansen voor mensen met een beperking en zorgt ervoor dat hoe hard zij ook werken, nooit een volwaardig loon zullen krijgen of een pensioen op kunnen bouwen. De Unie Voorzitter Reinier Castelein over het kabinetsplan, “Dit druist niet alleen in tegen allerlei grondrechten en internationale verdragen, het druist in tegen elk gevoel van menswaardig met elkaar omgaan.”

Volgens Castelein is het op z’n minst vreemd dat in het onderwijs een keuze is gemaakt om leerlingen met een beperking in het reguliere onderwijs op te nemen. Zo worden ze volwaardig en gelijkwaardig behandeld. Maar als het kabinetsplan doorgaat, zullen zodra deze leerlingen op de arbeidsmarkt komen ze dat gelijkheidsbeginsel weer kwijtraken.

“Het kabinet moet consequent zijn, je kunt mensen niet volwaardig of minder volwaardig laten meedraaien in de samenleving als de begroting daar om vraagt. Iedereen heeft het recht volwaardig en menswaardig mee te doen in onze samenleving. Dat is goed voor het welzijn van alle betrokkenen.” De Unie steunt de petitie. Als jij als lid van De Unie dit ook vindt, teken dan de petitie. Dat versterkt het signaal aan het kabinet, dat deze besluitvorming echt een brug te ver is.

https://benikhetnietwaard.petities.nl/

Deel en praat mee met de hashtag: #benikhetnietwaard

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Nieuws